<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1472030433127311&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
God ledelse handler om å få det beste ut av teamet og hver enkelt ansatt. På HR- og lederbloggen kan du lese om ledelse som bidrar til å få arbeidstakerne og organisasjonen til å prestere optimalt. Vi blogger også om HR Management-teknologi og sikkerhet.

Fem tips for god ledelse på  hjemmekontor

Av Karoline Amundsen Dystebakken 22. desember 2021

Igjen har mange arbeidstakere blitt sendt ufrivillig tilbake på hjemmekontor. Denne gangen må vi som ledere ta i bruk lærdommen fra forrige runde.

Les mer

Temaer: hybridkontor

6 arbeidsformer HR må ha strategier for

Av Magnus Schaft 1. november 2021

Telenor har definert seks arbeidssituasjoner du som arbeidsgiver må håndtere.

Les mer

Temaer: ledelse, arbeidsglede, hybridkontor

Disse lederne fungerer best i den nye normalen

Av Fam Camilla Viksand Manson 20. oktober 2021

Pandemien har tvunget ledere til å reflektere over rollen sin og finne styrker i sine lederegenskaper.

Les mer

Temaer: ledelse, hybridkontor

Kan – og bør – du som leder kreve at ansatte kommer på kontoret?

Av Fam Camilla Viksand Manson 15. september 2021

Ansatte håndterer den nye koronahverdagen ulikt, og mange ønsker seg ikke tilbake til en hverdag på kontoret. Det stiller store krav til deg som leder.

Les mer

Temaer: ledelse, hybridkontor

Ofte stilte spørsmål om hjemmekontor

Av Karoline Amundsen Dystebakken 2. september 2021

Det de fleste arbeidsgivere spør om rundt hjemmekontor nå er krav til avtalen med ansatte, ansvar for utstyr og arbeidsmiljø, hvem som kan pålegge og kreve hjemmekontor, arbeidstid og hvor man kan ha hjemmekontor. 

Les mer

Temaer: kompetanse, arbeidsrett, hybridkontor

Vurderer du hybridkontor?

Av Fam Camilla Viksand Manson 25. august 2021

Samfunnet åpnes opp igjen, og mange virksomheter er nå i tenkeboksen, kanskje også i planleggingsfasen der «den nye hverdagen» skal etableres. Hvem er vi nå etter pandemien? Hvor skal vi?

Les mer

Temaer: hybridkontor

Dette må du vite om hjemmekontor i utlandet

Av Elisabeth Gilje 23. juni 2021

Når vi nå omsider skal tilbake til normalen, ivrer nordmenn etter å reise utenlands. Vi har flere uker med utenlandsopphold å ta igjen, og synes nok det er vel fortjent etter all dugnaden det siste halvannet året.

Med hybridkontor på alles lepper, og over et års trening i fjernledelse, selvledelse og digital samhandling, tenker nok mange at hvis de kan jobbe hjemmefra eller på hytta – da kan de vel like gjerne ha hjemmekontor i Spania, eller endelig få oppleve å bo i Australia et år.

Er det bare å la arbeidsstokken fly av sted med jobb-PC og musematte i trillekofferten? Litt avhengig av destinasjon, oppholdets varighet og om familien skal være med, er det visse ting som må forberedes.

Her deler tre av Simployers dyktige rådgivere innenfor henholdsvis trygderett, økonomi/lønn og arbeidsrett gode tips til hva du som arbeidsgiver bør tenke på før du lar dine ansatte trekke mot varmere strøk.

Les mer

Temaer: hybridkontor

12 viktige funn om hjemmekontor

Av Magnus Schaft 8. juni 2021

Et klart flertall ønsker hybridkontor. Åpent landskap uten faste plasser øker bruken av og ønsket om hjemmekontor. Her kan du lese mer om dette og andre viktige funn i landets største forskningsundersøkelse om hjemmekontor. 

Les mer

Temaer: hybridkontor

Psykososialt arbeidsmiljø ved fjernledelse

Av Karoline Amundsen Dystebakken 2. juni 2021

Hybridkontor kan fort bli et tveegget sverd for både arbeidstakere og arbeidsgivere, og er helt klart en faktor som kan få innvirkning på arbeidsmiljøet. Vet vi hva det vil innebære å sitte fast på et hjemmekontor på sikt?

Les mer

Temaer: hybridkontor

Hybridkontor? Dette må du tenke på!

Av Karoline Amundsen Dystebakken 26. mai 2021

Det å kunne ha hjemmekontor fremstilles som fleksibilitet, og noe vi tilsynelatende er komfortable med. Samtidig savner vi litt av det å jobbe på kontoret. Så hybrid, det høres klokt ut for alle. Men evner vi å se de utfordringene som kanskje kommer?

Les mer

Temaer: hybridkontor

Om HR- og lederbloggen

Bak HR- og lederbloggen står Simployer, som er et av Nordens ledende HR- management-systemer. Systemet har i dag ca. 1,2 millioner brukere i Norge og Sverige. Hver dag er vi i Simployer i kontakt med hundrevis av ledere og HR-spesialister, og på  HR- og lederbloggen deler vi vår kunnskap og erfaring. I tillegg henter vi inspirasjon og bidrag fra kunder, tankeledere og eksperter.

Siste innlegg

Søk i bloggen