<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1472030433127311&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
God ledelse handler om å få det beste ut av teamet og hver enkelt ansatt. På HR- og lederbloggen kan du lese om ledelse som bidrar til å få arbeidstakerne og organisasjonen til å prestere optimalt. Vi blogger også om HR Management-teknologi og sikkerhet.

Digital sykmelding er doblet i 2020

Av Kristin Grønn Ludvigsen 3. desember 2020

Simployer fylles med stadig flere digitale sykmeldinger, importert rett inn fra legenes systemer med automatisk varsling til leder. 

Les mer

Temaer: HRM-system, sykefravær, sykefraværsoppfølging

Selvbetjent HR frigjør lederens tid

Av Kristin Grønn Ludvigsen 1. juli 2020

I kriser der ledere og HR må planlegge permittering og nedbemanning, er det nyttig at ansatte selv kan registrere fravær og personalia.

I et webinar i juni i fjor snakket tre av mine kolleger om hvordan koronasituasjonen kan håndteres ved at virksomheten kommer seg fra sjokk til seier ved å skaffe svar og deretter legge en ny strategi. 

Les mer

Temaer: sykefraværsoppfølging, fravær

Mange ledere frykter denne samtalen

Av Kristin Grønn Ludvigsen 28. august 2019

For mange virksomheter oppleves oppfølging av sykmeldte som et vanskelig og komplisert tema.  I bunn og grunn er oppgaven ganske enkel og grei, og består i at leder må våge å ta kontakt med de ansatte der det oppstår sykefravær. Likevel kan en sykmelding sette en leder ut av spill, i den forstand at man ikke tør å snakke med den ansatte.

Les mer

Temaer: sykefravær, sykefraværsoppfølging

Om HR- og lederbloggen

Bak HR- og lederbloggen står Simployer, som er et av Nordens ledende HR- management-systemer. Systemet har i dag ca. 1,2 millioner brukere i Norge og Sverige. Hver dag er vi i Simployer i kontakt med hundrevis av ledere og HR-spesialister, og på  HR- og lederbloggen deler vi vår kunnskap og erfaring. I tillegg henter vi inspirasjon og bidrag fra kunder, tankeledere og eksperter.

Siste innlegg

Søk i bloggen